Om werknemers, contacten, projecten, ... te vervolledigen is het nodig bepaalde parameters op voorhand in te stellen zodat de aanmaak van een project vlotter verloopt.

Zo kan je als bedrijf: Teams binnen de onderneming aanmaken.

Waarom zijn teams nuttig?

Als je binnen jouw onderneming de medewerkers kan onderverdelen in verschillende teams maak je handig gebruik van het onderdeel teams.

Een team is een aantal personen die steeds dezelfde werkuren, taken, ... hebben. Om de werkingsuren, capaciteit, machines, ... per team te kunnen overzien is het gebruik van teams een handig gegeven.

Een team kan ook onder een departement behoren. Bekijk hoe je departementen kan aanmaken.

Ook voor de planning is het aanmaken van teams handig. Zo kan je teams toevoegen maar nog aparte mensen toevoegen aan het team of bepaalde teamleden.
Hiervoor zijn er verschillende iconen voorzien zodat duidelijk is hoeveel teams of personen werden toegekend aan een taak.

Verschillende teams aanmaken

1. Klik binnen jouw account op het tandwiel dat naast jouw naam staat bovenaan rechts.

2. Klik daarna op teams.

3. Nu zit je in het overzicht van alle teams die al zijn aangemaakt.

4. Klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.

5. Voeg een teamnaam toe.

Je kan de sortering van de ervaringen aanpassen o.b.v. titel of omschrijving door op de benaming "titel" of "omschrijving" te klikken

Werknemers toevoegen aan een team

Ondertussen is er een teamnaam maar nu moeten de werknemers nog worden toegevoegd aan het bepaalde team.

1. Klik op het oogje achteraan de naam van het team om dit team bij te werken. Aan de hand van het potloodje kan de teamnaam worden aangepast.
  2. Klik op het groene plusteken rechts om een teamlid toe te voegen.
  3. Selecteer een werknemer uit de lijst of via de zoekbalk.
  4. Je kan aangeven of die persoon de leiding heeft over het team adhv de schuifbalk.
  5. Je kan ook opgeven als de toegevoegde werknemer niet meer tot een team behoort en dus ook niet wordt ingepland bij de toekomstige taken die worden toegekend aan het team. Klik hiervoor op het koppelteken achteraan de naam.

Klik op het kruisje achteraan de naam van het team om het team te verwijderen.