Er zijn verschillende manieren om een taak of opdracht te gaan inplannen. Je kan ervoor kiezen dit te doen o.b.v. een project.

1. Ga naar planning in de toolbalk aan de linkerkant en kies voor projecten links van de planning.

Indien je hiervoor kiest, plan je werknemers of een team in bij het project.

Je kan opvolgen welke projecten alreeds werden ingepland en welke niet adhv de filter rechts. Klik op de filter en kies wat je wil laten weergeven. Alle projecten, enkel de alreeds ingeplande, of enkel de nog niet ingeplande.

Een project kan je meteen bijwerken of de belangrijkste info bekijken a.d.h.v. de I (van info) of het potloodje dat bij de naam van het project te vinden is.

Ga naar de juiste datum waar je een taak wil gaan inplannen. Klik op het vak dat de datum met het project verbind.

Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

Hier wordt de info van de taak getoond.

3. Vul de ontbrekende gegevens in of werk deze bij.

4. Klik daarna op bewaar. Meteen hierna wordt de taak ingepland op de opgegeven data.

Een andere taak inplannen

het kan uiteraard zijn dat je een andere taak wil inplannen op een datum die nog niet was ingepland.

1. Klik op de datum waarop je iets wil inplannen. Gelijk waar in de planning.
  2. Klik op het potloodje bij de taak die je al te zien krijgt.

2. Nu kan je zoeken obv een taak, project of klant

3. Klik de gewenste taak aan en klik op bewaren.

De taak wordt toegevoegd aan de datum.