Een project bestaat uit meerdere taken die worden uitgevoerd door werknemers. Voor de administratie, het inplannen en het overzicht is de aanmaak van verschillende taken fundamenteel.

Een taak aanmaken

1. Ga naar taken in de navigatie aan de linkerkant en klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.

Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

2. Vul alle gegevens in:

• Geef een duidelijke naam aan de taak.
  • Voeg het project toe waaronder de taak valt. Het project is te selecteren uit de lijst van projecten die je eerder al toevoegde. Bekijk hoe je projecten toevoegt.
  • Ken de taak een status toe. Mag de taak nog niet worden ingepland, staat deze on hold, is deze afgewerkt, ... De statussen van taken kan je volledig zelf kiezen en ordenen zoals je wenst. Bekijk hoe je taakstatussen kan aanmaken.
  • Geef het aantal uur in dat wordt ingeschat aan het project te besteden.
  • Geef een eventuele deadline op wanneer de taak dient voltooid te worden.
  • Geef eventuele opmerkingen op.

3. Klik daarna op aanmaken.

Tabblad informatie

Eens de taak is aangemaakt kan je deze aanvullen met meer informatie.

• Bepaalde taken vragen om een bepaalde vakkundigheid en kunnen enkel door werknemers met een bepaalde kunde doorgevoerd worden. Geef daarom eventueel mee welke ervaring er wordt vereist.
  • Daarnaast kunnen certificaten worden toegevoegd voor de taak. Indien de taak een bepaalde vakkundigheid of kennis vereist is het handig een certificaat te kunnen voorleggen.

Een volledige en goede opbouw van een taak zorgt ervoor dat achteraf dit correct en efficient kan worden opgevolgd en ingepland.

Tabblad tijdsregistratie

Bij het tabblad tijdsregistratie kan je heel eenvoudig alle gepresteerde uren opvolgen van de taak.

• Je ziet op alle info van de taak en door wie deze werd uitgevoerd
  • Je kan de datum en uren opvolgen die werden geregistreerd op de ingeplande taak
  • Per tijdsregistratie kan de planner deze gaan accepteren.

Door op de knop accepteren te klikken, kan je eventueel info gaan bijwerken alvorens als afgewerkt op te geven.

Een taak bewerken of verwijderen

1. Ga naar taken in de navigatie. Nu zie je alle taken opgelijst.
  2. Klik op het oogje achteraan de naam van de taak om dit bij te werken. Aan de hand van het potloodje kan info worden toegevoegd, verwijderd of bijgewerkt.
  3. Klik op het kruisje achteraan de naam van de taak om deze te verwijderen.

Bijwerking opvolgen

Om op te volgen wie welke bewerkingen heeft gedaan aan een taak kan dit eenvoudig via de geschiedenis.

1. Ga naar taken in de navigatie. Nu zie je alle taken opgelijst.
  2. Klik op het oogje achteraan de naam van de taak.
  3. Klikt op de tab geschiedenis. Nu verschijnt een lijst met alle bijwerkingen die werden doorgevoerd door wie en wanneer.
  4. Om een bewerking in detail te bekijken klik je op het oogje achteraan de bewerking.