Voor je kan starten met werknemers in te plannen, moeten ze eerst worden aangemaakt met alle nodige gegevens.

Een werknemer toevoegen

1. Ga naar mensen in de navigatie aan de linkerkant en klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.

Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

2. Geef de nodige gegevens in van de werknemer.

Sommige zaken kunnen pas ingevuld worden eens deze eerder werden aangemaakt bij de algemene instellingen.

Bijvoorbeeld:

3. Bij "rol" kan je bepalen welke rol een persoon heeft. Zo kan je werknemers aanpassen naar planners en omgekeerd.

LET OP: Er is een maximum aantal werknemers, planners en gebruikers van de app die kunnen ingesteld worden. Dit is afhankelijk van jouw abonnement bij Prixo.

Om te bekijken wat jouw abonnement bij Prixo inhoudt, bekijk:
Mijn account gegevens bijwerken en opvolgen

Onderaan kan worden gekozen of deze werknemer kan ingepland worden.

Daarnaast kan ook worden gekozen of deze werknemer gebruik kan maken van de Prixo app onder het account van het bedrijf.

4. Eens alles correct is ingevuld klik dan op aanmaken.

Tabblad informatie

Als de werknemer is aangemaakt kan je meer gegevens toevoegen bij het eerste tabblad: informatie.

Tabblad jaarkalender

Bij het tabblad jaarkalender kan je de afwezigheid van de werknemer ingeven of het weekschema aanpassen dat je eerder opmaakte bij weekschema's beheren.

1. Klik op een datum.
  2. Kies om het weekschema aan te passen voor de persoon

Denk eraan eerste de weekschema's op te maken bij de algemene instellingen - weekschema's beheren

of kies om een afwezigheid in te geven.

Denk eraan eerst de types afwezigheden aan te maken bij de
algemene instellingen - afwezigheden

3. Alles invullen en klik op bewaar

Tabblad tijdsregistratie

Bij het tabblad tijdsregistratie kan je:

• de geregistreerde tijd van de werknemer op een taak opvolgen
  • deze tijd accepteren of bijwerken
  • bekijken hoeveel tijd er al werd gepresteerd van de werknemer
  1. Klik op de knop accepteren
  2. Nu kan je eventueel de gegevens van de tijdsregistratie aanpassen (projectnaam, klant,...)

3. Je kan beslissen of je enkel een timetracking ingeeft of dat de taak ook is afgewerkt. Indien de taak is afgewerkt, klik je het schuifbalkje aan.

4. Klik op accepteren

Als je doorklikt op de naam van de taak, kan je deze eventueel gaan bijwerken.

Tabblad app

Als een werknemer de app kan gaan gebruiken kan je instellen:

• Hoeveel weken ver die werknemer de planning mag opvolgen.
  • Of de werknemer een taak als afgewerkt kan aanduiden.

Tabblad geschiedenis

Om op te volgen wie welke bewerkingen heeft gedaan aan een werknemer kan dit eenvoudig via het tabblad geschiedenis.

1. Klik op het oogje achteraan de datum van een bepaalde bewerking.
  2. Nu kan je zien in detail welke bijwerking werd doorgevoerd.

Een werknemer bijwerken

1. Ga naar mensen in de navigatie. Nu zie je alle werknemers opgelijst.
  2. Klik op het oogje achteraan de naam van de werknemer om gegevens bij te werken. Aan de hand van het potloodje, dat boven elk kader staat, kunnen gegevens worden toegevoegd, verwijderd of bijgewerkt.

3. Klik op het kruisje achteraan de naam van de werknemer om deze uit de lijst te verwijderen.

De volgorde van werknemers bepalen

Je kan bepalen in welke volgorde werknemers worden weergegeven. Deze volgorde wordt ook aangehouden bij de planning.
Je kan de volgorde bepalen a.d.h.v. het icoontje voor de naam omhoog of omlaag te slepen.

Bijwerking opvolgen

Om op te volgen wie welke bewerkingen heeft gedaan aan een bedrijf kan dit eenvoudig via de geschiedenis dat hierboven al werd uiteengezet.