Voor je kan starten met werknemers of collega's in te plannen, moeten ze eerst worden aangemaakt met alle nodige gegevens.

Een werknemer/collega toevoegen

  1. Ga naar mensen in de navigatie aan de linkerkant en klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.

Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

2. Geef de nodige gegevens in van de medewerker.

Sommige zaken kunnen pas ingevuld worden eens deze eerder werden aangemaakt bij de algemene instellingen.

Bijvoorbeeld:

3. Bij "rol" kan je bepalen welke rol een persoon heeft. Zo kan je werkkrachten aanpassen naar planners en omgekeerd.

LET OP: Er is een maximum aantal werknemers, planners en gebruikers van de app die kunnen ingesteld worden. Dit is afhankelijk van jouw abonnement bij Prixo.

Om te bekijken wat jouw abonnement bij Prixo inhoudt, bekijk: Mijn account gegevens bijwerken en opvolgen


Onderaan kan worden gekozen of deze collega kan ingepland worden.

Daarnaast kan ook worden gekozen of deze werknemer gebruik kan maken van de Prixo app onder het account van het bedrijf.

4. Eens alles correct is ingevuld klik dan op aanmaken.


Tabblad informatie

Als de werknemer is aangemaakt kan je meer gegevens toevoegen bij het eerste tabblad: informatie.


Tabblad jaarkalender

Bij het tabblad jaarkalender kan je de afwezigheid van de medewerker ingeven of het weekschema aanpassen dat je eerder opmaakte bij weekschema's beheren.

  1. Klik op een datum.

  2. Kies om het weekschema aan te passen voor de persoon


Denk eraan eerste de weekschema's op te maken bij de algemene instellingen - weekschema's beheren

of kies om een afwezigheid in te geven.


Denk eraan eerst de types afwezigheden aan te maken bij de algemene instellingen - afwezigheden

3. Alles invullen en klik op bewaar


Tabblad tijdsregistratie

Bij het tabblad tijdsregistratie kan je:

  • de geregistreerde tijd van de werknemer op een taak opvolgen

  • deze tijd accepteren of bijwerken

  • bekijken hoeveel tijd er al werd gepresteerd door de collega

  1. Klik op de knop accepteren

  2. Nu kan je eventueel de gegevens van de tijdsregistratie aanpassen (projectnaam, klant,...)

3. Je kan beslissen of je enkel een timetracking ingeeft of dat de taak ook is afgewerkt. Indien de taak is afgewerkt, klik je het schuifbalkje aan.

4. Klik op accepteren

Als je doorklikt op de naam van de taak, kan je deze eventueel gaan bijwerken.


Tabblad app

Als een werknemer de app kan gaan gebruiken kan je instellen:

  • Hoeveel weken ver die medewerker de planning mag opvolgen.

  • Of de werknemer een taak als afgewerkt kan aanduiden.


Tabblad geschiedenis

Om op te volgen wie welke bewerkingen heeft gedaan aan een werknemer kan dit eenvoudig via het tabblad geschiedenis.

  1. Klik op het oogje achteraan de datum van een bepaalde bewerking.

  2. Nu kan je zien in detail welke bijwerking werd doorgevoerd.


Een werknemer bijwerken of archiveren

  1. Ga naar mensen in de navigatie. Nu zie je alle werknemers opgelijst.

  2. Klik op het oogje achteraan de naam van de medewerker om gegevens bij te werken. Aan de hand van het potloodje, dat boven elk kader staat, kunnen gegevens worden toegevoegd, verwijderd of bijgewerkt.

  3. Klik op het archiefdoos icoontje achteraan de naam van de werknemer om deze te archiveren.


De volgorde van werknemers bepalen

Je kan bepalen in welke volgorde werknemers worden weergegeven. Deze volgorde wordt ook aangehouden bij de planning.
Je kan de volgorde bepalen a.d.h.v. het icoontje voor de naam omhoog of omlaag te slepen.

Bijwerking opvolgen

Om op te volgen wie welke bewerkingen heeft gedaan aan een bedrijf kan dit eenvoudig via de geschiedenis dat hierboven al werd uiteengezet.

Een werknemer bewerken of archiveren

  1. Ga naar mensen in de navigatie. Nu zie je al het personeel opgelijst.

  2. Klik op het oogje achteraan de naam van de werknemer om die bij te werken. Aan de hand van het potloodje kunnen gegevens worden toegevoegd, verwijderd of bijgewerkt.

  3. Klik op het archiefdoos icoontje achteraan de naam om die te archiveren. Hiermee is de werknemer niet definitief verwijderd.

Een gearchiveerde werknemer terugplaatsen

  1. Ga naar het archiefdoos icoontje bovenaan de lijst van werknemers

2. Nu kom je in de lijst van alle gearchiveerde medewerkers. Klik op het pijtje achteraan de werknemer om deze terug te plaatsen.


Bekijk ook:

KERNWOORDEN

collega toevoegen, arbeider, personeel

Heb je het antwoord gevonden?